Olvasási idő /
8
perc
Szerző /
Barna András

Szenvedélyek viharában - Beszélgetés az Agnes Silka vezetőivel a közeljövő terveiről.

Amikor beléptem az Agnes Silka Andrássy úti szalonjába egy pillanatig sem gondoltam arra, hogy szűk tíz perc múlva egy nem várt érzelmi cunamiba kerülök. Ha lenne egyszavas megfelelője a meetingnek, a lelkesedésnek és az energiáknak, akkor ez jellemezné legjobban azt a spontán beszélgetést, amit Ágival és Tiborral folytattam.

Minden az „Az életed a stílusod” januári eseményük értékelő élménybeszámolójával kezdődött, aminek, ha van hatodik eleme, az mindenképpen az a jövőkép, amiről túlzás nélkül állíthatom, hogy túlmutat Silka Ági idei tervein is.

A stábtól, csapattól eltekintve az elsők egyike lehettem, aki anno betekintést kapott „Az életed a stílusod” rendezvényetek kulisszái mögé. És itt elsősorban nem az operatív megvalósításra, hanem az esemény üzenetére és a filozófiájára gondolok. A sikere ma már tény, ami nemcsak magával hozott egyfajta eufóriát, hanem el is indított egy sor új ötletet a fejetekben.

Kanizsai Silka Ágnes (K.S.A): Nem csak egy divatbemutatót akartunk, hanem egy sokkal komplexebb dolgot, amivel az érzelmekre is akartunk hatni. Három nagyon fontos alapvetés mentén haladtunk a tervezés során, amiből talán az egyik leghangsúlyosabb az volt, hogy minden ember, aki ott van, az kapjon egy kis edukációt is. A második legfontosabb, kézenfekvő dolog az volt, hogy emellett minden vendég maximálisan jól érezze magát. Ezért olyan kísérőprogramokat szerveztünk az esemény köré, amikben szinte minden másodpercben minden ember receptora le volt kötve tartalommal, vizuális élménnyel, zenével és sorolhatnám. A harmadik pedig az volt, hogy mindezt olyan színvonalon tudjuk prezentálni, hogy ez a műsor akár Milánóban, akár Párizsban, mint divatshow, megállja a helyét. A visszajelzések tökéletesen igazolták a várakozásainkat, a kitűzött célunkat elértük, amit az igazol legjobban, hogy az az üzenet is átment, amit mi direktben nem is mondtunk ki.


Kanizsai Tibor (K.T.).: Nem egy unalmas divatbemutatót csináltunk, hanem egy színházat. A saját példámból tudom, ha nekem nincsen lekötve a figyelmem, akkor elkezdem unni a dolgot, legyen szó bármilyen előadásról. Ezért nagy hangsúlyt fektettünk a rendezvény dinamikájára, amiben mindenki megtalálta az őt érdeklő témát, amit nem mellesleg egy történetbe is beágyaztunk.
Az egész esemény nem csak kihívás volt, hanem – ma már mondhatjuk - valaminek az origója.


K.T.: Tudtuk, hogy egy hatalmas feladatot tűztünk ki magunk elé, talán ezért is volt a csapatunk átlagon felül lelkes. Létrehoztunk egy színdarabot, aminek a végén mindenki tisztában lett azzal, hogy ez az esemény nem csak ruhákról szól. Az egésznek megvolt a sajátos és tűpontos dramaturgiája, kvázi mitológiája, szimbólumrendszerekkel, csillagokkal és elemekkel. A siker eufóriája olyan szinten magával ragadott bennünket - beleértve ebbe a csapat minden egyes tagját -, hogy ez a mai napig konzerválta a motiváltságot. Még álltak a díszletek, amikor Anyu küldött egy üzenetet: „Ez annyira jó volt, hogy kezdjük el szervezni a következőt.” Ez fel is adata a leckét.


K.S.Á.: Azt az edukációs célt, ami a rendezvény egyik alappillére volt, nem akartuk elengedni, fel akartunk, fel akarunk ülni erre a hullámra. Másfelől a ruháinkat egy más környezetben, de ugyanilyen érzelmi attitűd kíséretében is be szeretnénk mutatni. Ezért választottuk a következő kampányfotózás helyszínéül Velencét, ahol ráadásul rögtön két napot is fotózunk, de eltérő tematikában. A kollekciót az egyik napon karneváli történet keretezi, a másikon pedig a dolce vita életérzés.


K.T.: Közbevetőleg: vissza kell utalnom a beszélgetés elejére, pontosabban az „Az életed a stílusod” szlogenre, ami nemcsak kétséget kizáróan „örökökre” velünk marad, hanem túl ezen, végigkíséri azt a gondolatiságot, amit képviselünk. Elemei – a tűz, víz, levegő, föld - kísérője lesz a későbbiekben minden egyes kampányunknak, amikhez üzenet és mély mondanivaló is társul majd.


K.S.Á.: 2024-ben egészen biztosan az érzelmeken lesz a hangsúly és persze az edukáción. Értem ezalatt az önmagunk és mások elfogadását, akár testileg, akár lelkileg. Az önmagunk elfogadása nem egyenlő azzal, hogy ne tegyél semmit magadért, sokkal inkább arról szól, hogy fejlődj folyamatosan, nézd meg azt, hol vagy most és hova tartasz. Összességében ez nem szól másról, mint az önmagunk szeretetéről, hiszen ez a záloga annak, hogy másokat is szeretni tudjunk.
A velencei helyszín egyfajta koncepcióváltást is jelent. Korábban a hangulati elemeket a táj szépsége adta, most pedig egy urbánus környezet.


K.T.: Bizonyos tekintetben igen. Az elmúlt évek során a világ számos szegletében megfordultunk, Izlandtól a Seychelle szigetekig. Elképesztően szép helyszíneken, elképesztően jó képeket készítettünk, most odavisszük a kollekciónkat, ahol végül azt is viselni fogják: az utcára. Persze ehhez is társul majd egy kis extravagancia.


Jól érzem, hogy Velence ennek a koncepciónak az első állomása?


K.T.: Igen, ugyanis elkészült a Budapest kollekciónk, ami nagyon különleges és egyedi mintázatú. Annak okán, hogy a ruhák jacquard anyagába beleszőttük Budapest részletgazdag térképét, amiben nem csak a főváros nevezetességei láthatók, hanem Agnes Silka motívumok is. A kollekció kapcsán született meg bennünk a vágy, hogy szakítsunk a világ divatszakmájának sztenderdjeivel és egy kicsit magunk felé, egészen pontosan Budapest felé forduljunk, hiszen ez egy fantasztikusan szép város. Ugyanakkor ehhez a magasztossághoz társult „Az életed a stílusod” sikere is, aminek köszönhetően ma olyan összetartással dolgozunk, ahogy talán még soha. Némi szentimentalizmussal azt is mondhatom: kicsit olyan, mintha felhőkön lépkednénk. Úgy érzem, most érkeztünk el ahhoz a ponthoz, amikor egy cég „megengedheti magának” azt, hogy élvezze, amit csinál és ettől minden könnyed lesz és önjáró. Ez az érzelmi feltöltöttség jellemzi majd a kollekcióhoz kapcsolódó kampányunkat is, ami természetesen túlmutat pusztán a ruhák fotózásánál. Kulturális értékek és művészi produkciók kapcsolódnak majd ehhez a kampányhoz, aminek a végén mindenki számára anélkül lesz világos lesz az érzés, hogy le kellene írnunk, hogy ez nem más, mint egy „Szerelmeslevél Budapesthez.”

K.S.Á.: Én nagyon szeretem az országot, akárhányszor megérkeztem a Balaton felől és átjöttem a Lánchídon – amikor még lehetett –, azt éreztem, hogy hazaérkeztem. Imádom az Andrássy utat, a Széchenyi fürdőt, az Operát, de a város akármelyik nevezetességét említhetném. Szóval szerintem nincsen még egy olyan város - vagy nagyon kevés -, aminek ilyen szépségei és értékei vannak, mint Budapestnek.

Mindezeknek a terveknek a kronológiája, hogy van meg a fejetekben?

K.T.: A velencei fotózás és kampány a tavasz végéig kifut, akkor veszi kezdetét „A szerelmeslevél Budapesthez” eseménysorozat, aminek terveink szerint a csúcsa augusztus-szeptember lesz.

K.S.Á.: Ekkor már az őszi-téli kollekciónk is bemutatkozik, amiben szintén helyet kap egy exkluzív különlegesség, annyit elárulhatok, Silky kutya is érintett a dologban.

K.T.: A Budapest egy limited edition kollekció, nagyon erős mondanivalóval, amire ráfűzve azt is elhatároztuk, hogy a későbbiekben minden egyes kollekciónkba fogunk tenni egyetlenegy olyan darabot, ami köznapi nyelven mondva: egy geg, egy kakukktojás az adott sorozat történetében. Ettől függetlenül, minden egyes ilyen darabnak külön mondanivalója is lesz, de az sem kizárt, hogy egy új történetet indít majd el.

Szerző

Barna András

Újságíró

Élje át az Agnes Silka élményt a valóságban is, kötelezettségek nélkül!

Kérjük, adja meg adatait, és hamarosan felvesszük önnel a kapcsolatot az időpont egyezetetése céljából. Személyes időpontjában egyedileg fogadjuk Önt.

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Telefonszám:*
Miben lehetünk a segítségedre?
Sikeres foglalás!

Köszönjük a bizalmat!

kollégáink hamarosan keresni fogJÁK a részletekkel.
Hiba! Valamit nem jól töltött ki!