Olvasási idő /
6
perc
Szerző /
Kanizsai-Silka Ágnes

Rövid ujjú ing a nyári szezonra – hogyan válaszd ki a megfelelőt?

A tavaly nyári rekordhőmérséklet 42 fok volt. Valószínűleg idén sem lesz ez másképp. Amikor ilyen adottságokhoz kell öltözni, sokan éreznek kísértést, hogy egy rövid ujjú ing után nyúljanak. Az európai kultúrkör és öltözködési etikett szerint azonban a rövid ujjú ing közel sem megfeleltethető hosszú ujjú társának. Olyannyira nem, hogy formalitását tekintve lényegében valahol a póló és a pólóing között helyezhető el. De talán nem is ez a legnagyobb probléma, hanem az, hogy informális kategóriában is sokkal kifinomultabb alternatívát kínálnak a már említett ruhadarabok.

rövid ujjú ing

Ez persze a hagyományos és a modern etikett különválása. Egy igazi olasz úriember soha nem viselne rövid ujjú inget. Egy kicsit ahhoz hasonlóan, hogy ananászos pizzát sem jutna eszébe rendelni. A gasztronómiai példához képest egy előnye azért van a rövid ujjú ingnek: míg az olaszok nyaralás alkalmával is a klasszikusoknál maradnak, a kétezres évek James Bondja nem egy jelenet során viselt rövid ujjú inget. Természetesen csak kontinenseken átutazóban – hivatalos alkalomra, üzleti találkozóra vagy Európában soha. 

A megfelelő választás kulcsa tehát, mint az öltözködés esetében mindig: elsőként a helyszín, ezt követően pedig az alkalom. Rövid ujjú inget kizárólag Európán kívül érdemes választani, kötetlen elfoglaltságokhoz, leginkább nyaralás alkalmával. Ezesetben, minthogy a formalitás elvei közül egynek sem kell érvényesülnie, az ing lehet bővebb szabású, rikító árnyalatú, de akár teljes felületén terülőmintás is – sőt, még betűrni sem kell. Minden egyéb esetben, ahol a nyári szezonban kell inget viselni: mivel formális eseményről van szó, a rövid ujjú ing szóba sem jöhet.

Ahogy a téli hideg, úgy a kánikula esetében is megállapítható: azt, hogy az elegancia kényelemmel párosul-e, a választott anyagok befolyásolják a legnagyobb mértékben. Érdemes könnyű és légáteresztő anyagokat keresni, amelyek hűvösek és kényelmesek a melegben. Az egyik kiváló lehetőség a lenvászon. A len egy természetes növényi rost, amely könnyű és lélegző tulajdonságairól ismert. Erősen nedvszívó, amely tulajdonsága által hűvös és száraz érzést biztosít a legizzasztóbb kánikulában is. A vászoningek rusztikus megjelenése lezser eleganciát és természetesen nyugodt hangulatot kölcsönöz viselőjének. – ez persze azt is jelenti, hogy egy kicsivel több törődést és odafigyelést igényelnek a vasalás során, mint pamut társaik.

A pamut a másik legjobb választás nyárra. A pamut szintén természetes szövet, amely puha, könnyű és lélegző. Gondozása is egyszerű, ráadásul többféle szövésben és kivitelben kapható, a sima szövettől  a twillen át a poplinig, az Agnes Silka kedvence azonban a apró szövésű oxford, amelynek legjobb tulajdonsága a légáteresztő képesség és a vasaláskönnyített kivitelezés. A pamutingek légáteresztő képességét a szövésük határozza meg. A poplin a nyári ingek kedvelt szövete, mivel könnyű és légáteresztő és a megjelenése és légies. A len és a pamut mellett érdemes lehet olyan keverékeket is megfontolni, amelyek a két világ legjobb tulajdonságait ötvözik. A len-pamutkeverék például a lenvászon könnyű és légáteresztő tulajdonságait kínálja, miközben a pamut tartósságáról és könnyebb gondozhatóságáról sem kell lemondani. Az Agnes Silka a legmagasabb sztenderdeknek megfelelő  alapanyagokkal dolgozik, ahol a gyártó olyan garanciákat is vállal luxusminőségű szöveteire, hogy megfelelő kezelés mellett a fehér szín tovább fehéredik ötven mosáson át, nem szürkül vagy sárgul el.

Az Anges Silka számára a ruházat az önkifejezés és az önteremtés eszköze. Kollekcióinkat a részletekre való kifogástalan odafigyeléssel tervezzük, biztosítva a tökéletes illeszkedést és a legmagasabb fokú kényelmet. Míg a rövid ujjú ingek csábítóak lehetnek a nyári szezonban, a megfelelő anyagból készült hosszú ujjú ing ugyanolyan hűvös és kellemes viselet, amelyben a kifinomult elegancia és a stílusos megjelenés nyáron is a mindennapok része maradhat.

Szerző

Kanizsai-Silka Ágnes

Tulajdonos, tervező

Élje át az Agnes Silka élményt a valóságban is, kötelezettségek nélkül!

Kérjük, adja meg adatait, és hamarosan felvesszük önnel a kapcsolatot az időpont egyezetetése céljából. Személyes időpontjában egyedileg fogadjuk Önt.

Vezetéknév:*
Keresztnév:*
E-mail cím:*
Telefonszám:*
Miben lehetünk a segítségedre?
Sikeres foglalás!

Köszönjük a bizalmat!

kollégáink hamarosan keresni fogJÁK a részletekkel.
Hiba! Valamit nem jól töltött ki!